Friday, November 12, 2010

Seronok Kerja Dgn Syarikat Penerbangan

Salam Jumaat.


Sejak kita berpindah dari Kuala Lumpur ke sekitar KLIA ini
dan mempunyai ramai jiran yang berkerja dgn syarikat 
penerbangan barulah kita tahu yang kakitangannya mempunyai
banyak keuntungan, diantaranya ...

Tiket Kapal Terbang Antarabangsa percuma setahun sekali
untuk diri dan keluarga dari anak yang kecil
sehingga 21 tahun atau sehingga anak habis belajar.

Potongan Istimewa harga tiket pada bila-bila masa!
yang ni ikut jangka berapa lama staff tu dah berkerja
lagi lama lagi banyak potongan ...sampaikan murah 
dari harga tiket bas tau. Mereka tak kuasa naik bas..
semua naik kapal terbang saje bila balik kampung.

Wah...seronoknya, kekadang tu kita rasa jeles pun ada
mana taknya bila tiba cuti sekolah ...kita ni plan nak pergi
Cherating...gi Pulau Pangkor...tapi mereka ni pergi Turki...
gi Paris..gi London.... uuhhh haruu... bilalah kita dapat
nak pergi tempat-tempat tu...


Hujan dari semalam, pagi ni sambung lebat pula...bila kain 
baju nak kering ni...sejuk...syoknya org yg dpt tido!

32 comments:

Cik Jue said...

wah best tue...

ana said...

ada sedara keje kat syarikat kapal terbang nie...tiket utk family boleh carry next year bila tak habis pakai...so next year leh angkut saudara mara pki kuota tiket tu.

Ati Masrif said...

Cik Jue,
bestkan

Ana,
wah ..camtu lg tmbh jeless...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

bestkan...tue la..paksu eida pun ada keja ngan syarikat penerbangan nie dulu dia pramugara..jeles tengok dia..asyik g tempat2 yang best jerk...

ha'ah hari nie ujan pagi2 hari lagi..adoi klu la hari nie hari sabtu...sian bawak amani kuar pagi tadi..dia nyenyak jerk tido dalam keta..maybe sejuk kot..

Cik Pah said...

apa kata ati mengandung dan cuba terberanak dlm kapal terbang, nescaya awak dan baby akan dapat tiket free seumur hidup .. hehee

kak ina mail said...

Ati maaf ye,komen cik pah punya komen.Ye ke cik pah cakap, sapa yang beranak dalam kapal terbang boleh dapat tiket free seumur hidup.

suri solehah said...

salam..hehe rezeki kita tak samakan..usha cik abang..ajak p tempat diarg pergi cuti sekolah ni :-)

Rinna said...

Untungnyakan dia org yg keja dlm bidang ini.. iye laa semuanyaa dpt tambang murah.. iye laa tiap2 tahun leh gi oversea..

Tak pe laa Ati.. ada pro & contra nya jugak keje cam dia org tuh..kan.. :)

nabilah_2908 said...

betul tu kak...org2 yg berkerja dlm bidang ni mmg bnyk keistimewaan...

xpe kak..ada rezeki nnti akk pergi juga... :)

kt office ni pun hujan...separuh beku dh tgn ni menahan kesejukkan..dh tu kejap2 g tandai..adui....

jom ke APA KATA HATI pulak,
CHEATING IN EXAMS

Ati Masrif said...

purple,
bestkan depa tu..jelesss jer

hopefly esok lg..leh lah amani dan mama tido nyenyak

cik pah,
dah malas nak ngandung dah..fenat..

kak ina,
hari tu ada org bsalin dlm k.trbng dpt tkt percuma seumur hidup..xingt syrikat mana..

suri,
tak guna...tahu takat mana kemampuan ...setakat terbang ke langkawi jumpa suri leh lah...hehe

wahida said...

ni yang rasa nak apply jadi stewardess ni....hahahah!!!
saya dah follow...

Ciklinn said...

seronokknyerrrrr.... ni mcm kes sepupu linn lah ni.. tiap2 tahun bawak mak pak dia round the world... sagt best kan

sahromnasrudin said...

salam kak..boleh la ricky skt2 kan..mane tau jiran sebelah pun leh dpt diskaun hahahah

Ati Masrif said...

wahida,
kalau cukup semua..apply lah jd staff bwh pun dpt gak

ciklinn,
seronokkan..jeles giler dgr ..hehe

sharom,
takleh lah depa tu tgk IC tau..haha

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

yezzza...

dah tukar !

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

rezeki masing-masing kann..


jom kita kumpul duit utk ke obersea... tak yah jauh dekat pun jadilah...

sarah-najwan said...

xpe ati..kita coti2 m'sia aje..tu pom okeh doh..bole gak jale2..hehe

gadisBunga said...

best keje dgn kapal terebang ni....tapi GB kenot lorr...wuwuwu

Zullism said...

untung diaorang...takyah nak menyimpan ...ni saya nak pegi jalan2 pun kena tunggu time promosi...huhu

Ati Masrif said...

azrina,
ok ke dr ofc tu..TQ yer ajar ati
jom..gi Bandung pun ok gak! ^_^

sarah,
hehe...coti kat kelate pon ok gak..saje je dengki..hehe

GB,
Amy mastura pun ketot gak...cuba lah

zul,
dah hbs bz..sabor jelah
takpe masih ada peluang ..hehe cari calon isteri kerja situ..ok tak

Poyaty said...

jeles kan kak ati. beshnyaa

tp rezeki org lain2.

mana tau satu hari nnt k.ati pon dpt juga

sepupu saya nk kawen dgn pilot MAS

merasa lah dia honeymoon kat US next year

hehehe

Zezebel said...

Teringat kat kawan sama-sama belajar di U dulu, her dad kerja jurutera untuk MAS, tiket free kelas A lagi..tiap minggu balik pun boleh kalau nak...rasa macam nak dengki je kat dia..haha

azieazah said...

Betul tu, bukan setakat staf jer, anak buah saya yang kerja pelatih engineer kat hangar, repair enjin jer pun selalu balik kampung naik kapai terbang, padahal dia belum sah dalam jawatan, baru praktikal jerr..

hebat kan?

Yan said...

Salam Ati,

INSYALLAH one day boleh. tak yah join mana2 pun boleh.

Ati Masrif said...

yaty,
moga kita sama2 dpt..hehe

zezebel,
rasa terdengki kan...haha, manataknya
dpt tgk jer

azie,
praktikal pun dapat..hebat..patutla asyik r...!

kak yan,
masin la kata2 dr jari kak yan tu...ahak

ANATI SOKI said...

weee... best! kalau sy jd akak.. every year sy travel! hehehe.. tp nk promote. if nk travel. pegi china best! :) if under great travel agent. mmg best! :D

BLADE EDGE said...

salam...

saya just blogwalking..baru tahu pasal blog ni.

anyway, kalo ada masa dtg la ke blog saya..

regards,
BLADE EDGE

MiJa said...

my bro & bro in law keje kat airport.tp bil keje MAS ag sakan la,tiap tahun cuti oversea.
ati duk area mana kat KLIA?
sy ada bli rumah kt kota warisan.

NaniRostam said...

Salam Ati.....kebanyakan mereka walau dapat tiket free tapi hampir tak pernah pergi walau sekali.


Suami saya dulu bekerja dengan penerbangan.

Queenie said...

Salamm Ati...
just singgah tanya khabar...

Ati Masrif said...

salam Blade,
kan dah pernah dtg..lupa ke..muda2 dah lupo

mija,
ati di sekitar klia, tahu kota warisan tu pesat membangun tp tmpt kita idok...boring

salam kak nani,
terima kasih sudi lwt n bg komen.
hargai sgt :)

Salam kak Q,
TQ visit ati yer

rugilah kalau kerja tp xguna kemudan yg staff dpt ye.

azzey said...

Ati Masrif:Bestnya klu dpt pegi Paris kannnn.....

p/s: Salam perkenalan dari saya.....AZZEY......