Wednesday, November 10, 2010

Percutian Budget


Salam semua.

Hari ini kita nak buat N3 yang mengembirakan hati sendiri,
setelah 2-3 hari ni ada suatu perkara  yang buat kita
rasa nak tak gembira...

Apakata kita share destinasi percutian yang best dan murah
yang semua orang boleh pergi cuti juga yang harga resort 
atau hotel tu bawah RM200

Kita ada 2 tempat yang tempatnya cantik dan harganya murah

kalau nak pergi dekat ... 
Kayns Resort,  Teluk Kemang Port Dickson.
dekat dengan pantai dan  jauh dari orang ramai 
tapi dah 2 tahun tak pergi tak tahu keadaan terkini 



Kayns Resort tak besar sangat


Kalau yang jauh kita pilih Suria Resort, Cherating
Resort ni paling best, kenangan yang indah 
bilik dia cantik, reception hall selesa dan besar, 
pantai cantik, breakfast dia superb 
yang penting anak2 paling suka dan asyik di sebut-sebut...


pantai yang cantik




air lautnya jerneh
    ada children playgrund
    swimming pool besar
    breakfast banyak pilihan..best
    pemandangan hotel dari pantai

    cuti sekolah nak tiba jom kongsi  tempat menarik di Melaka, Johor dan lain2

    22 comments:

    Kakzakie said...

    Salam Ati,

    Salam ziarah.

    Wah.... macam best je. Info yang baik dan tepat pada masa kini. Dah nak cuti sekolah. Anak cuti kita pun turut cuti juga. Ha...(3x)

    Rinna said...

    Bagus share info gini.. mana tau last2 minit nak gi bercuti at least ada gak cadangan nak gi mana kan..TQ Ati.. :)

    Lyana said...

    hukhukhuk..tak penah lagi pi cuti2...

    [-suziey-] said...

    salam ziarah :) heehe sgt suka sharing2 pasal holiday..hehe..baru je g PD haritu :)

    sahromnasrudin said...

    salam kak..berapa harga semalam???? nampak menarik je..teringin gak nak pi...

    Cik Pah said...

    ada lagi ek air jernih camtuh kat cherating..slalunye air laur yg jernih hanya kat belah tioman, redang,perhentian jer..

    cik pah dah lama tak gi cherating ...tak tau ape rupa kat sane dah skang

    Ati Masrif said...

    kak zakie,rinna, suzeiy,

    kongsilah nama hotel yg uols dah pergi dan best gak...kita pun nak tahu...

    lyana,
    sabarlah lepas due dan pantang nanti ok

    Ati Masrif said...

    sahrom,
    memang best ..dlm rm180 (harga cuti sekolah)
    tapi kalau gomen dpt murah skit

    kak ina mail said...

    Ati, dah ada improvement .Bagus, inilah akakk nak.good job.khe khe

    Ati Masrif said...

    cik pah,
    air dia jerneh...apanama hotel yg cik pah nah gi yg best?

    kak ina,
    sejak balik dr oversea..speaking london...hehehe
    penah gi mana..share lah!

    :~:Budak Degil :~: said...

    waa..bestnye..kalo pegi holiday time duit tgh byk lagi best kan2..

    ana said...

    menarik tempat nie...tak pernah sampai lagi ke sana.

    PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

    bestnya..nak g holiday jugak.....

    nabilah_2908 said...

    wah..seronoknya...lama dh tk pergi bercuti.. :)

    akk perng pergi tak Tiara Beach Resort..kt PD..tmpt tu best...ala2 water world swimming pool dia... :)

    p/s : jom singgah blog sy...ada sesuatu utk kakak.. :)

    jom ke APA KATA HATI pulak,
    APA KATA HATI GIVEAWAY

    firahadifa said...

    cherating ye ??? kena masuk dalam list nie.

    gadisBunga said...

    best entri ni! nak gi cerating!!1

    NoRMie said...

    wahh.. bestnye.. cuti sekolah bawak anak2 bercuti..
    Kayns Resort dulu dah penah pegi.. mmg best.. bole mandi kolam & mandi laut sekali.. sebab laut dekat je..
    Tiara Beach Resort pon best jugak.. taman air dia besar.. best..best..

    suri solehah said...

    seronok anak2 ati main air..cherating mcm menarik ye..tak penah sampai lagi tu..Pasni dtg cuti kt langkawi lak ati... save gak

    Ati Masrif said...

    nabilah,
    taknah gi sana tapi tahu Tiara tu..best ke..dgr mahal yek...hehe
    nanti kak ati dtg yer..TQ

    Tomato Gurl's Life said...

    wah bestnya..ciktom rs cherating best choice kot akak..hehe

    rinn said...

    salam
    atie ..kalau ada hotel budget kat langkawi tolong arrr khabaq mai....hehhehehee

    Ati Masrif said...

    suri,
    langkawi mmg dlm plan tapi nx year
    kali ni bw anak2..masa gi dulu berdua je..hehe time honeymonn

    cik tom,
    pernah gi cherating gak ke..sharelah hotel yg best2

    rinn,
    kalau langkawi ..lama tak pi ..tanyalah suri solehah dia duk sana