Monday, November 29, 2010

Pernah Pergi Saba...?

Salam semua.

Sekejap jer dah Monday morning....
ceria-ceriakan hari pertama minggu ini
dengan mood yang baru...

petang semalam hubby hantar sms
yang bunyinye menceriakan kami anak beranak
'mumi tak payah masak, makan luar'
anak-anak kalau dah tahu nak keluar
pasti sibuk siapkan baju-baju yang nak pakai nanti
walaupun papanye belum sampai rumah 
excited macam tak keluar rumah setahun...huhu!

Destinasi kami...
Saba Restoran
pernah sampai tak...haa ..kalau datang Cyberjaya
dan tak datang makan kat sini ...
macam tak datang Cyberjaya lah tu....cewah..pandai-pandai jer 
tapi betul tak tipu... Saba ni memang sangat popular
makanan citarasa exotic arab yang sedap

Terkenal dengan nasinye yang lembut dan sedap
juga masakan kambing yang sangat sedap!!
kalau datang sini kami suka order 
lauk-lauk kambing saje..
kalau datang lambat ...sori penuh
walaupun  meja ditambah dekat sidewalk 
sampai hujung bangunan...
tapi yang bestnye makanan akan sampai cepat!



Syirah & Farah melaram depan restoran
Lamb Kabsah ( Large/ 1/2 kg)...lembut & sedap sangat
Lamb Hanith ( Large/ 1/2kg  ) kambing tanam ..sedap juga
side dish ..tomato, timun & sambal tomato
ni bukan arak yer...air perisa buah Barbican yg sedap
papa mithali ...layan si bujang
Syahmi selera sangat!
hehe...penuh pinggan nampak!

kita punya...ni yang 2nd time..huh..pecah perut!

Terima kasih daun keladi..papa belanja kami makan tengah2 bulan ni (^_^)

36 comments:

Ieda Al-Habsyi said...

bestnyerrr..tak pernah pergi, nnt boleh la try la kalo mengidam nak mkn arab :)

cemomoi said...

nampak cam best je ni... mamak ke?

kakcik said...

Salam Ati...

kalau di restoran2 Arab, air Barbican tu mesti mahal, kan? Kat Al Rawsha, tak silap kakcik antara RM6 - RM7 sebotol. Beli kat ka4 - tak sampai pun RM3.. :)

Ati Masrif said...

ieda.
sila2 bw anak2 jln2 sambil mkn d cyberjaya

cemomoi.
makanan arab sayang oii..sedap bangat

kakcik.
tak mahal dlm 4 rgt jer
anak2 suka sgt botol tu buat collection

AdiaLuze said...

Mmmm...Sedapnye..Nyumm,nyum,nyum :)

sahromnasrudin said...

salam ziarah..saya memang tak pernah sampai tempat nie lagi..apepun, terima kasih atas info ini ya...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Saba tak pernah Sabah pun tak pernah..

hehe..

Miss Yaty said...

yaty cop yang bujang tu ye akak :)

Rinna said...

Wahh sedapnya..makan nasi arab yer..
Tak penah lagik makan2 nasi arab nie...Tak tau ler bila nak pegi.. :)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah sedapnya.....

miloais said...

tak penah pegi...
tapi penah terbaca jugak
pasal restoran ni...
katanya sedap banget!

emmm.... teringin nak pegi... ;P

Fizzo said...

ini yg membuatkan sy nk pg ni... tgok gambar tu pown, dh jd lapar ni...

kak ina mail said...

bestnya makan besar kat luar, terutama hubby belanja.Cam best je makanan kat situ ye.akak tak pernah sampai lagi kat saba ngan sabah.khe khe

acik mimie said...

dah lama tak dtg sini ...
dulu time die mula2 bukan rajin dtg ... tgk pic kat blog akak nih terus teringin nak pegi .... luch hari ni nak ke sana la ...

sarah-najwan said...

saya kalu gi KL lah xtau nk mkn best2 kat mana..nati nk try lah kat Cj nih...nmpk shedappppppp...

ala ati..senang2..pi makan umah awaklah..hehe

CGG said...

cgg belum pnh gi..
wanna try la

tq

Daddy Ziyyad said...

mesti pergi nih...:)

Ati Masrif said...

adia,
mmg sedap pun!

sahrom.
dtg nanti ..mwajib cuba..sodap!

reen.
kalau termeeting kat sini ke..le try

Ati Masrif said...

yaty.
cop utk adik ke..ngeh3

rinna.
cuba belanja hubby..mesti dia suka

purple.
mmg sedap ..nyum3

miloais.
harusss pergi na..bila mai sini

Ati Masrif said...

fizzo,
cubalah

kak ina.
mesti firdaus suka tau

mimie,
lunch..habislah diet tu..huhu

Ati Masrif said...

sarah,
bila dtg are putrajaya..harus cuba deh..

CGG,
belanja hubby kat sini..best

daddy ziyyad,
bawa fmly dtg sini ..tak jauh pun

ct fad said...

tak penah pi sane lagi,nampak cam menarik jer..takut jln jauh2 nanti sesat..

nabilah_2908 said...

tau juga pasal restoran ni..tp dr blogger2 yg lain juga..hehe.. :)

harga ok tak kak..?

p/s : suka tgk syahmi,,kali ni bawa patung lain lak... ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
PLAN TAK MENJADI

Dee said...

dari dulu nk try mkn nasi arab ni..x try2 lagi..

sekamar rindu said...

salam...

sekali sekala suami ajak makan kat luar..best kan?

ana said...

suka mkn nasik arab nie...selalu mkn kat UNISEL sek 7 shah alam

kambing golek said...

ada kambing ke?sedapye..mahal x kak?

eman said...

saye penah pegiiiiii!!!!!!!!!!
makanan dy sgt10x sedap!! n saye suke mkn!!!! hee~

Miss Yaty said...

cop untuk future daughter 6 tahun lagi..heheh..

cik tom tu kakak seibu dan sebapa je...

hihi~

Cempakamelati said...

Pernah ke Cybrejaya..tapi tak pernah makan kat restoran ni. Hmmm nampak makanan nya..fuh!! pasti sedap.

Ati Masrif said...

ctfad.
tak sesatlah..senang jer nk pi nanti ask me..ok

nabilah,
harga lebih kurang KFC kalau ambil barel tu ..tapi kenyang giler..ok apa

tu puppy kesayangan dia pula

dee,
mesti pergi dee xrugi tau

Cik Pah said...

adoiii..my fav tuh arabian food.. air barbican tuh cik pah beli 2 botol..satu botol dah abis ..satu botol ada lagi simpan ..tak sedap weh..

Ati Masrif said...

SR,
mestilah best!

ana,
cuba kat CJ pula ok

kambinggolek,
harga oklah..mcm mkn kenny rogers je

eman,
boleh masuk iklan promosi ni..hihi

Ati Masrif said...

yaty,
lama lg tu..nanti syahmi dah tua..huhu

eh..kecik jer dunia ni..akak suka sgt dgn cik tom tu..dah lani jumpa adik pula..tak sangka sungguh..hehe

cempaka,
kena cuba tu bila dtg lagi ye..
hehe restoran saba ni kena byr kita duit iklan..huhu

~ Lady ell ~ said...

ya...mmg sedap mkn kat saba.saya baru mkn sekali..tp masih terasa2..next time kalo naik kl mmg nk kesitu lg.

Cik Jue said...

best tempat nie...selalu pergilah jugak..last oergi awal bulan ari tue..