Monday, November 1, 2010

Orang Jauh Datang

Salam Semua.

Jumaat & Sabtu hari yang sangat sibuk,
kedatangan orang jauh... jauhh dari Singapura...hihi
iaitu kedatangan ayahanda yang disayangi, bukan 
selalu kami dapat berjumpa setahun sekali pun tak tentu 
kerana terpisah diantara dua negara, yang si anak ni tak 
punya paspot hihi... yang si ayah sibuk kerja lagipun jauh
kan ... luar negara ...hahaha!

Kita adik beradik  memang dilahirkan di Singapura tapi 
di besarkan, sekolah dan kahwin pun di Malaysia...
warganegara Malaysia ..hey... i'm proud to be Malaysian!
hihihi... lama benar tak gi sana... paspot pun takde..teruk yek!

Aktiviti tak banyak pun sebab ayah suka pergi surau dekat rumah
so, kita masak, masak  dan masak je beri ayah makan air tangan 
anak bongsu dia puas-puas.


makan berasakan ikan saje yang ayah suka

sambal tumis petai kegemaran ayah

ikan kembong goreng lg ayah suka.. sampai kepala pun dia gigit2

Tok Masrif dan cucu
 

nanti sambung cerita jalan2 dengan cucu pula ye!

19 comments:

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah bestnya....ayah datang umah...mesti kena masak yang sedap2kan...ikan goreng makan dengan nasi panas..letak kicap skit..pehhh memang terbaik la...

Seri said...

mesti hati akak kembang2 kan bile ayah dtg umah??? kita tumpang epy.. heheh

kak ina mail said...

seronok ye sambut ayah datang.Ati masak yang simple tapi sedapkan.

Ieda Al-Habsyi said...

besttnyer berkumpul ramai2 kan! :) eh, sambel tumis petai pon peberet saya gak! :)

Shibam Jelita said...

buatlah passport nya sayang oiiii, boleh gi berjalan dgn anak2 nanti kan

tieha ismail said...

wawawawawa....sedapnya lauk...pagi2 dh nampak mcm2 lauk...huhuhuhu

Ciklinn said...

mmg seronok kan ayah datang pastu tgok dia berselera mkn... ciklinn pun cmtu...kalu abh mkn byk kat umh ni kan rasa best sgt2

Dee said...

seronoknya bila org jauh dtg..nak pulak yg dtg tu ayah kita kan..bila tgk dia mkn berselera lagilah seronok..

Tomato Gurl's Life said...

wah meriahnya majlis..hehe..
seronok kan org jauh dtg..
esp. parents plk tue ;)

cha said...

time ni la masakan kampung semua keluar. yum yum

Rinna said...

Sedapnya tgk lauk2 Ati tghari2 gini..lapo plak powut nie... bestkan dpt jumpa Ayah.. :)

Cik Pah said...

bestnyer jumpa ayah kan.. tapi kan sambal petai ngan ikan kembong goreng mmg gabungan yg terbaeklah..simple but sooooo nice

ana said...

bestkan dpt jumpa parents...

suri solehah said...

salam...seronok ati jumpa ayah...tengok sambal petai n lauk tu teringat pulak resipi chef wan dalam best wan semalam,,tp dia buat masak tempoyak dgn pucuk ubi...tiba2 ingat kampungkan..

Hunny said...

Ati,

Ikan kembong goreng, faveret tuu!!!:P

Anna Boleyn said...

hye
salam kenal..
ni 1st time anna berkunjung ke sini..

ayahanda dtg..mesti bg layanan special kan. :)

p/s : jom datang blog anna boleyn jom :)

ainnoraini said...

salam salam kenal dari saye...ati,
terima kasih follow blog saye...
follow u 2....

sambal tumis petai...sedap tuuu....

joliegud said...

wah..first time tengok gambar ayah u... boleh tahan ensem! (^_^)
bydway, deepavali ni nak p umah vani tak?

rATu kEBaYA said...

best ayah datang rumah ye.. dah lama mak & abah sy tak datang rumah ni.. raya haji nak amik dioranglah..