Sunday, November 21, 2010

Mood Cuti

Salam

Nampaknya semua masih dalam mood cuti raya lagi
ada yang dah sampai dirumah dan ada yang masih 
dalam perjalanan pulang. Drive carefully ok.

Kami sekeluarga tak pulang ke kampung atau kemana-mana 
hanya rehat dirumah dan jalan tempat yang dekat aje, walaupun
hubby cuti panjang campur dengan cuti emergency hari tu dan 
anak-anak pula cuti panjang. Disebabkan itu kesibukan kita pun
bergandalah nak kena kemas rumah yang asyik bersepah dan 
masak tapi kita buat kerja ikhlas walaupun mulut ni popek-popek 
sebab penat ..hehehe
 


10pagi masak mee hoon ala kak ina

Lala masak telur

Ikan goreng berlada

Sayur Campur letak Tauhu banyak2 ..kita suka

Tempe Goreng fav. semua

Pencuci mulut Bubur Jagung...emm sedap




Malam tadi kami menonton movie di rmh je...Toy Story 3,  
seronok berkumpul anak beranak di rumah ... home sweet home ^_^

18 comments:

noor said...

byknyer menu akak msk...bubur jgung my favourite kak

sekamar rindu said...

salam..

semua menu yg saya suka..hehe..best mee hon tu...

azzey said...

Ati Masrif; sarapan pagi merangkap mkn t.hari sekali ke ni? he3....

ainnoraini said...

salam ati...
mcm2 ade...saye suke bubur jagung tu..

kalau anak saye yg sulung suke sgt mkn mee hon tu...

selamat bercuti...

sarah-najwan said...

byknyer masak..yg bubur jagung tu..terliur lak..hehee...lala pon saya suka masak..buat lala masak pataya..besta..

misza said...

salam.lapar la pulak...

Tomato Gurl's Life said...

byknye lauk..lala masak telur nmpk best!!

psl pertanyaan kak ati..ciktom ade jawab di entry..tp cik tom copy paste balik ye

SOALAN3 : Kak ati tanya cik tom dah buat tutorial untuk top pengomen atau tak?

JAWAPAN: Sorry akak. Cik tom tak buat akak atas sbb2 tertentu.. tapi akak boleh tengok code tue dengan klik di [http://www.bloggersentral.com/2009/06/creating-top-commentator-widget-in.html]. Kalau tak faham boleh tanya direct dengan cik tom. sorry sangat2 ye akak..sbb susah gak cik tom kena jaga hati banyak pihak..

Zullism said...

menu tak ingat...mesti naik seh! tu ..hehe.

ika~~ said...

wlaupun bkn org jawa or org selatan..
tp sy sukaa tempe!
boleh?
sedaaaaap!

white rose said...

dah lama tak makan lala...
tempe selalu makan...


SALAM PERKENALAN...

wahida said...

saya pun suka lepak ngan family tgk DVD kalau x kemana2..best!!

Yan said...

kumpul ramai2, makan ramai2 moment terindah dalam hidup kan..

Queenie said...

Mmmm...complete set!
semua2 tu akak suka..
dah lama tak wat ikan bersambal tu
tempe goreng jugak...
seddappsnya! thanks Ati beri idea...

Ati Masrif said...

noor, bubur jagung lama xbuat susah nk jumpa jagung manis

sekamar rindu, mee hoon tu msk ikut cara kak ina mail ..rencah ikan bilis tumbuk je

azzey, makan dari pagi smpi mlm..haha

ain, anak2 kita suka bubur jagung

sarah, taknah msk lala pataya..bg resepi

cik tom, TQVM

Ati Masrif said...

zul, menu bagi habis-habisan utk hubby last day cuti..huhu

ika, samalah kita bukan org jawa tp suka tempe

white rose, salam kenal

wahida, bestkan lepak2 dg family dirmh

kak yan, mmg indah..hehehe

kak Q, segan lak ati dgn akak yg hebat lauk pauknya..

shi3la said...

wahh menu meriahhnyerr...bubur jagung itu yang terbaikkk..i like.!!

salam kenal yer..rasenyer sayer pestime singgah sini..

ana said...

kite suke bubur jagung...nyummmm

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

alamak tetiba teringin nak makan bubur jagung...huhuhu sedapnya...