Monday, November 8, 2010

Langsir Sun Block

Semalam ke Nilai Square, tahu tak dimana tempatnya
berdekatan dengan Nilai 1 yang khas menjual kain-kain
ela dan kain langsir ada juga jual barang-barang lain 
tapi lebih banyak kain ela yang harganya berpatutan.
dah survey harga so dah dapat kedai yang bagi diskaun 
hebat nama kedai tu Indah Curtain kalau nak datang beli 
dia memang bagi harga murah dari semua kedai kat sini

Kali ni datang nak beli langsir untuk bilik tidur kita
Kita ajak hubby datang sekali untuk minta pendapat 
mana corak yang dia berkenan. Dia minat langsir yang 
ada simple bunga dan warna cerah tapi kita sebaliknya
pula...suka plain dan warna gelap tapi kan isteri mithali 
kena patuh cakap suami ...hihihi..

Tahu tak megenai Sun Block Curtain? 


ha.. kita dah tua ni baru tahu...

Langsir Sun Block ni bertujuan untuk 

1) melindungi ruang dari cahaya (mengelapkan)

2) menahan kepanasan cuaca

Sesuai untuk bilik tidur yang macam bilik kita yang matahari 
terpacak depan tingkap bila siang hari so, kekadang tu bila 
lepas solat subuh nak sambung tidur balik ....emm terpaksa 
batalkan niat pasalnya pukul 8.00 pagi dah terang macam 
tengahari tapi bila pasang langsir Sun Block ni ...bilik tetap 
gelap ...hihi best! 



rambang bijik mata bila dekat sini

ni yang hubby pilih..oklah soft color, janji sunblock
kedai mainan..syahmi suka sangat!!
lepas ni plan nak beli day curtain warna krim pula....

22 comments:

ana said...

cantik langsir yg hubby ati pilih tu...ber'taste' gak yer dia hehehehe

Cik Pah said...

mmg rambang mata wehh kalau gi sane.. kalau bawak anak susah sket.. kalau shopping sengsorang kan best

Rinna said...

Amboi sopping langsir kat nilai yer.. ok gak tuh banyak choice kan..

Wahh cantik..langsir tuh..pandai hubby ati pilih.. :)

Ciklinn said...

coeml langsir tu.... ciklinn pun suka hat camtu.. simple jerk...

Dee said...

kalo gi nilai kena bwk duit byk..mmg seronok shopping..

sahromnasrudin said...

salam..sy baru pi nilai 3 sabtu lepas..ramainya org sampai parking pun payah..kuat sopping org kita rupanya kan huhuhuhuh

Rozita said...

sungguh rambang mata kan sopping di Nilai

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

dah lama xg nilai....wah cantik la langsir tue kak..nice sangat...

Zezebel said...

Hehe, pernah pergi ke Nilai 3 je. Borong kain ela untuk buat baju..murah-murah, i like, :)

Ati Masrif said...

ana,
samalah taste ana dgn dia hehe

cik pah,
mmg kalau bawa budak ..pening nak pilih kain

rinna,
terlampau byk choice smpi fening

Ati Masrif said...

cik lin,
sama taste nampak..hehe

dee,
mmg kena bw byk..kalau tak telan air liur je

sahrom,
nilai 3 jauh lagi, tmptnya panas kalau cuti ramai sgt org tak sesuai bw budak2

GaDis CoMeL said...

tak penah pi sana. haha

nabilah_2908 said...

oh..sun block curtain tu maknanya langsir yg kainnya tebal la yer..?

jom ke APA KATA HATI pulak,
HAPPY 2ND ANNIVERSARY

Ati Masrif said...

purple,
kak ati bil nak beli kain-kain baru gi..jarang pun

zezebel,
nilai 3 dan nilai square lain...nilai square dekat sikit n tmpatnya semua berbumbung

gadis comel,
gilah best...

nabilah,
Sun Block curtain tu kain yang block cahaya terus tak nmpak cahaya luar bila psng so, sesuai utk org2 keje time cuti nk tido lelama..hehe

maCy said...

seronoknya. best kalao ada rumah sndri ;D

Anonymous said...

tsk! tsk! tsk!...
akak tak penah gi sana...
takder org ajak..
takder org bawak...

pakai langsir tu...jaga2 Ati...
taun depan dpt sorang lagi...pasal asyik malam manjang...ngeeeh ngeh ngeh...

Anonymous said...

Sorry Ati..
komen kat atas tu akak punya..
pasal payah pulak nak masuk tadi...
tu lom pasang langsir baru lagi tu...heheee..kak Q.

Ati Masrif said...

maCY,
salam kenal, mmg best kalau ada rmh sendiri tp langsir baru drmh sewa pun bolehkan ^_^

anonymous,
emm ...first time ni...
sian taknah gi..gi sendiri sajelah
pandai aje ..dah pencen lah..

Zullism said...

sesuai letak kat bilik saya ni kasi gelap sket...idea tido lepas subuh tu saya suka akak...heheh

Lyana said...

akak..cantik lah langsir yang en somi akak pilih tu... waa pasni tido lena tak bangun2 sampai tghr lak..hahahhahah

Ati Masrif said...

Kak Q,
bikin suspen je..ingat stanger mana td..hehe..jom dtg rmh ati bw gi sana

zul,
mmg sesuai utk org bujang cam awak..ada byk plain color, yg corak ada yg jalur2 taste org bujang tu...hehe tido lepas suboh hari sabtu n ahad je

lyana,
haha...tak sabaq nak jht dan pasang ni

Tomato Gurl's Life said...

cantik la langsir yg suami akak pilih..pandainya..hihi