Tuesday, November 23, 2010

Khas Buat Insyirah

Salam.

N3 ini kita nak buat khas untuk anak dara no.2, Insyirah
yang baru-baru ni sambut konvokasyen tapi papa dan 
mumi dia sibuk dgn kes syahmi. Kesihan dia tau...

Insyirah ni baby planning ..hehe maksudnya memang kita
plan nak anak tahun tu tapi tak dapat-dapat sampaikan 
makan ubat subur akhirnya baru berhasil.

Insyirah juga anak kenan Arab.. hihi... pada masa tu kita
berkerja dengan company Arab yang mana bos nya adalah
founder sebuah bank terkemuka di sini sekitar tahun 70an dulu 
selepas itu dia jualkan pada seorang Tan Sri. Orangnya sangat 
tegas, garang ,bijak tapi lembut hati namanya Mr. Hussain N.  
Insyirah dapat semua perangai tu dan mata kuyu dan kulit 
sedikit gelap macam arab.


Bestkan! ...so sesiapa nak anak kenan tu ...kena suka sangat or
benci sangat dengan seseorang tu tapi tak boleh buat-buat tau!!
Macam mana pun Allah yang tentukan semua kejadian ^_^


4 tahun..walau gelap sikit tp ada lesung pipit di pipi
Birthday 5 tahun
6 tahun ..dah pandai bergaya
uniform tadika kena pakai tudung...mumi jahitkan sendiri
walau umur 5thn xsekolah, alhamdulillah dapat tempat ke-3
bersama rakan2
Tok Penghulu ...bagi hadiah
Anak kenan Arab dah besar..tahun depan masuk darjah 1


rasa sedih tak dapat snap pic Insyirah buat persembahan disebabkan huru hara 

tempohari... sian anak ku ,,, tak ada pic. kenangan

27 comments:

atty's said...

tahniah syirah..

idah @mama izzya said...

wah nk msuk jah 1 nnt erk..
insyirah same nama anak idah ler..tp ada fatihah kat depan...

Ayuraza said...

thniah insyirah..
sedap nme ek.

NM02 said...

moga insyirah jadik anak yang solehah, pelajar yang cemerlang, insan yang berguna utk negara, dan hamba yang taat pada perintahNYA. amin!

kak ina mail said...

Comellah Insyirah, nama pun sedap.Semoga Insyirah jadi anak yang solehah pada mak dan ayah.

Ati Masrif said...

atty's, TQ yer

idah & ayu, TQ,
nama surah tu.

NM02,
amin

kak ina,
baru blk cuti ke, amin

kakcik said...

Budak2 sekarang bila masuk tahun 1, jarang ada yang menangis sebab dah biasa berkawan dan belajar di Tadika. Dah beli persiapan untuk tahun 1? :)

Zullism said...

kenan arab pun takpa kak ..comei budaknya...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

gud gurl insyirah...xpa..yang penting mumi sayang kan...tahniah insyirah ..next year dah masuk sekolah...

sekamar rindu said...

salam..


Insyirah yg comel...:) tahniah biat dia..

Cik Pah said...

tup tup masa berlalu..nnt tunggu isyirah convo u pulak ..insyaallah..

Lyana said...

tahniah insyyirah...

Rinna said...

comeinya dia.. moga dah besar nie terus berjaya dan jadi anak yg solehah

wahida said...

dah anak dara dah Insyirah ni...be a gud girl k...

acik mimie said...

sedap nama insyirah ...
acik mimie doakan jadi anak yg soleh ye sayang ...

Mak Su said...

hye Insyirah :)

nama pun sedap ni :D

nabilah_2908 said...

manis jer Insyirah ada lesung pipit lagi.. :)

sy tertarik dgn anak akk yg 1st..macam rupa seorang pelakon kanak-kanak...tapi jarang la keluar tv..

or itu mmg anak akak..? (^_^)

jom ke APA KATA HATI pulak,
BERSIARAN DARI UK - PART 2

BLADE EDGE said...

salam akak...

lama xsinggah blog akak..bz sikit..

bagus jugak kenan gitu ye, sbb xpayah tunggu nk kawin dgn pak arab dulu utk dpt anak muka mcm pak arab..haha :-D serius xtau pulak blh jadi gitu...

post akak yg sblm ni, sy penah ke sg congkak masa zaman skolah dulu..gmbr kat sungai n gmbr last tu rasanya mmg saya cam tu pintu masuknya..lama x gi, x ingat sgt dah...tp tmpt tu best utk holiday sekeluarga :-D

ainnoraini said...

tahniah buah Insyirah yg cute tu..
ade lesung pipit lagi...so sweet...

miloais said...

salam kak ati...
thanks...

comel nya Insyirah
sebaya dengan my son...
will start sekolah next year :D

Jiha said...

comelnya insyirah..

sekamar rindu said...

salam...singgah lagi petang ni..

azieazah said...

Semoga Insyirah menjadi anak yg cemerlang..

Ibu nyer jangan risau, banyak lagi masa dan banyak lagi kejayaan yg akan dicapai nanti.



sekali fikir, betul juga pasal anak kenan ni...

Tomato Gurl's Life said...

comel anak kak ati...alhamdulillah pandai plk tue..sejuk perut kak ati mengandung..huhu...

p/s: tenkiu wish besday cik tom.psl soalan kak ati tue..nati cik tom publish n3 jawab ye..

Ati Masrif said...

nabilah,
anak dara no.1 tu..bukan pelakon pun..hihi xperasan pun ada cam muka pelakon
buat semua,
TQ doa yang baik2 utk NorFareena Insyirah!

blade,
dah byk kejadian tau bila perasaan ibu pregnant tu tiba2 suka sgt or benci sgt dgn seseorg tu nanti anaknya dpt perangai or rupa ke tubuh ke cam org tu ..so kena hati2 tau bila future wife pregnant.

sekamar rindu,
TQVM

kak azie,
ameen.
aha..betui kan kak.. ati dah kena 2kali tau sbb tu ati percaya pesan org tua2..

cik tom,
sejuk perut muminya..hehe rajin lak tu ..selalu tolong mumi lipat kain..
ok nanti kak ati dtg!

rieyana ynn said...

singah sini jap...;d...comel nyer syirah tu...;d

Miss Yaty said...

comeynye anak-anak akak :)