Tuesday, November 30, 2010

Baju Bermusim

Salam.

Buat n3 awal-awal sikit...
sebabnya 
hari ini hubby cuti
inilah masa nak keluar jalan-jalan
orang kata ... terapi minda ...hihihi
bukan tak boleh nak drive dan keluar  sendiri
tapi susah nak bawa handbag berderet

Tahu tak baju bermusim yang selalu 
budak-budak melayu pakai
mesti tahukan
kenapa 
sebabnya ianya hanya di pakai
pada masa-masa tertentu saje

masa hari raya
masa kenduri kendara
masa nak pergi mengaji

selain dari itu 
susah betul budak-budak ni nak pakaikan
sori... baju moden please....  



Baju Melayu & Baju Kurung

macam mana nak suruh depa ni pakai selalu kalau mak pak 
pun jarang pakai juga ...hihi ..mcm mengata diri sendiri pulak (^_^) 

41 comments:

sahromnasrudin said...

salam ziarah..kepimpinan melalui teladan kan hehehehhe...sabau je la.....:-)

n.hasleena said...

betul tu kak ati...
musim perayaan je pakai baju melayu dan kenduri (itu pun tuan rumahnya..)
tapi baju kurung ok lagi
byk kali boleh pakai..
sbb byk acara yg sesuai dgn baju kurung :)

ana said...

anak ana pun pki time raya je bj melayu...hehehehe

CGG said...

salam..
pertama kali singgah..
hehehe kamu macam saya..hendbag berderet:)

Ati Masrif said...

salam sahrom.
ada gayo ke...hehe

n.hasleena.
baju kurung org selalu guna gi kerja kan...

ana.
tahun depan xleh pakai dah kan

salam CGG.
dah byk kali..ni mesti bz..jd lupa
handbag tu maksudnye...anak-anak..huhu!

kakcik said...

Salam Ati...

kadang-kadang sayang juga dengan baju yang dibuat mahal-mahal, akhirnya menjadi baju tidur! :(

Kakzakie said...

Salam Ati,

Kakak suka kalau si comel pakai baju melayu. Walau jambul keluar dari songkok tetap nampak comel.

cemomoi said...

ada kenduri ke?

noor said...

keje gomen terpaksa pakai huhuhuu..

FATIN MRAZ said...

salam ziarah

kak ina mail said...

betul tu ati, masa raya ngan megaji baru pakai baju melayu.Anak pakai masa tidur pulak. Tapi akak pulak lebih selesa, kalau ke pejabat , berbaju kurung.

Ati Masrif said...

salam kakcik.
aik..selesa ke pakai baju
kurung utk tido..hehe tak nah
buat lg

salam kakzakie.
hehe..comel ke

cemomoi.
tak eh..

~ Lady ell ~ said...

tp camner ekk ana raffali tu boleh selesa nyanyi ngan baju kurung

miloais said...

salam kak ati...
same here... my kids pakai baju kurung + baju melayu bila hari raya...
gi kenduri pun lebih selesa pakai jeans + t-shirt or kemeja...

hemmm... sib baik bebudak sekolah gi sekolah pakai baju kurung kan????

ANATI SOKI said...

eheheh... sy pun pakai baju kurung time kelas kenduri ngn raya je .:)

Ati Masrif said...

noor.
mesti pakai ke?

fatin.
salam kenal.

kak ina.
ramai wanita pakai ke ofc ..senangkan

Cik Pah said...

cik pah pakai buju kurung hari hari keopis..sebab uniform dah tak muat.hahahah.. kalau idak malas jugak nak gosok n nak cari tudung yg match..

sarah-najwan said...

mungkin anak2 tgk kita kot..
baju kurung time keje
baju melayu hari raya je

tu psl dorang susah nk ikut..hihi

sb kita..kalu hari xkerja..
baju santai kan..tu sayalah..hihi

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

selepas pakai seharian untuk hari raya, baju2 tu memang untuk pakai di waktu malam.

seminggu 3 kali mesti pakai baju melayu dan baju kurung untuk malam hari. Anak2 okey aje.


*ibunya seminggu sekali jer pakai..hehe..

Ayuraza said...

yang pelik nape ana rafali dok pkai baju bermusim yg pada dia xda musim..
kiter yg g opis ni pakai baju kurung pn time nk ke knduri msti rse mcm nk pkai seluar..hehe..
tu pn kalo cik abe xjeling geram..hahahaha

Dee said...

my kids nak pulak sis..i je yg ckp x pyh..tgk nk gi mana and majlis apa lah jugak..

nabilah_2908 said...

boleh dikatakan hari2 sy pakai baju kurung...cuba hari sabtu je..sy berseluar... ;)


jom ke APA KATA HATI pulak,
CUTI SEKOLAH DULU DAN SEKARANG

sekamar rindu said...

salam..

mak dan bapa nya kena pakai sama la ..:) baju2 melayu tu mungkin masa raya ataupun yg time nak gi solat jumaat.mungkin.

moga dirahmati selalu kak sekeluarga ..amin..

Yan said...

Salam Ati,

anak2 akak jadi kan baju melayu as baju tidur. Depa pun suka...sebab tu akak buat 2 pasang for hari raya

Miss Yaty said...

heheh...comeynya anak2 akak..ni diskusi pasal pengalaman yang dah kawen ke?hihi

akak, aah yaty belajar kt uitm jugak..hihi
kt dungun :)

Zullism said...

betultu kak ati baju melayu dah jadi bermusim dah...nak pakai pergi pasaraya kang pelik plak orang tengok..heheh

Queenie said...

Akak dah lama tak berbaju kurung...

Ati Masrif said...

lady ell,
terpaksa kot dah mulakan

milo,
betui tu nasib gi sekolah kena pakai bj kurung

anati,
kebanyakannye giru lah

cik pah,
itu pun anatara salah satu punca gak..hehe

Ati Masrif said...

sarah,
macam tu lah agaknya deh
mak pak pun tak buat camne anak2 nak ikut

azrina,
kita pun nak praktik kat anak2 jugalah

ayu,
hehe..dah imej dia kot

dee,
kita takut depa tu tak selesakan

Ati Masrif said...

nabilah,
gadis melayu terakhir

SR,
kena praktik lah lepas ni. Ameen

kak yan,
kita pun nak cuba buat lagu tulah

yaty,
tak juga..org xkahwin pun xpakai jugakan ..huhu

zul,
betul juga..kan org ingat baru blk nikah..haha

kak Q,
nape kak...? byk sgt baju lama yek

Ayl Aziz said...

saya pun berbaju itu ikut musim aje.
Samalah... saya pun berhenbeg keliling pinggang. Leceh nak jalan sendiri2.

Anonymous said...

Hello, I dо bеlievе your webѕіte could bе having internet browser сompatibility pгoblems.
When I tаke а lοoκ at уour web site
in Sаfari, it looks fine howeveг, if openіng in ӏE,
it's got some overlapping issues. I just wanted to give you a quick heads up! Aside from that, fantastic site!

my web site - loans for bad credit

Anonymous said...

If some οne desiгеs expert view regarding
blogging and site-builԁing then i aԁvisе him/her to рay a quick viѕіt thіs web sitе, Κeеp up
the good work.

Here is my weblog payday loans
my website :: payday loans

Anonymous said...

buy ativan ativan 2 mg street value - ativan joint pain

Anonymous said...

Hi there fгiends, how is eveгуthing,
and what you would like to say сoncеrnіng this poѕt,
in my view its really remarkablе in favor of mе.


Also viѕit my page - payday loan

Anonymous said...

I really lіke it ωhеn folks сome togetheг and share
idеas. Great blog, stick ωith it!

Αlsο viѕіt my ωeb page: payday loans

Anonymous said...

I'm not sure where you'rе gеtting youг infοгmation, but
great topic. I needs to spеnԁ somе timе learning
mοre or undеrstanԁing more. Thanks fοr
еxcеllent infοrmаtion I waѕ looκing foг this info fοr
my missіon.

mу page :: payday loans

Anonymous said...

Having read this I thought it was rathеr enlightening.
I appreciate you fіnding the time anԁ effoгt to put this informative
article togethеr. Ӏ once аgain find myself spenԁing way toο much time both reading and lеaving сomments.

But so what, it was ѕtill ωorth it!


Heгe iѕ my web blog :: payday loans

Anonymous said...

Pгеttу seсtion of content.
I just stumbled upon yοur site аnd in аccessіon capital to assert thаt I аcquire
actuаlly enjoyed aсcount yоur blog
pοsts. Anyway I'll be subscribing to your augment and even I achievement you access consistently rapidly.

Also visit my homepage; Same Day Payday Loans

Anonymous said...

First off I would like to say wonderful blog!
I had a quick question which I'd like to ask if you do not mind. I was interested to find out how you center yourself and clear your mind prior to writing. I've had a tough time clearing my thoughts in getting my thoughts out
there. I do take pleasure in writing however it just seems like the first 10 to 15 minutes are
generally lost just trying to figure out how to begin. Any suggestions or tips?
Cheers!

Look into my web page: natural cellulite treatment

Anonymous said...

ニューバランス スニーカー 576 uk,ニューバランス スニーカー 1400 レディース 黒,ニューバランス スニーカー キッズ グレー,ニューバランス スニーカー キッズ グレー,[url=http://www.thepigsear.info/ニューバランス_996.asp]newbalance 996[/url]。newbalance スニーカー 574 576,ニューバランス スニーカー 574 レディース 2014,newbalance スニーカー 種類,ニューバランス スニーカー 996 グレー ゴールド,[url=http://www.thepigsear.info/ニューバランス_996.asp]ニューバランス レディース[/url]。newbalance スニーカー m1400 サイズ,newbalance スニーカー 1300db,ニューバランス スニーカー 996 574 人気,newbalance スニーカー m1400nv,[url=http://www.thepigsear.info/ニューバランス_574.asp]newbalance スニーカー[/url]。
www.thepigsear.info/ニューバランス_996.asp
www.thepigsear.info/ニューバランス_1400.asp
www.thepigsear.info/ニューバランス_574.asp