Wednesday, November 24, 2010

Akibat Makan Di Luar

Salam.

Apa khabar?
Sihat ke hari ini...

Kami sekeluarga terkena penyakit cirit-birit
Semuanya angkara malas masak malam sebelumnya
jadi hubby ajak makan di luar tapi di sebabkan 
banyak kedai-kedai makan melayu masih dalam 
mood raya dan juga sebab anak-anak merengek
nak makan roti canai....

Papa pun bawalah kami ke Downtown KLIA, kedai
mamak yg popular tu...dan yang sentiasa Maju...
Sebenarnya dah beberapa kali datang makan di situ 
tapi inilah pertama kali terkena...rupanya sama
saja mereka ni tak kira kedai popular atau tidak.
Terlepas pandang juga bab-bab yang penting ini...

Pernah tak uols terkena macam ni..
terkena ..tapi masih gian nak pekena kari mamak..


perut masih senak tapi macam rasa nak makan kek ...huhu!

31 comments:

ana said...

ana suka makan nasi kandar...tapi bkn selalu la.

NM02 said...

ooo emm jiie,

ai baru lepas kena isnin lepas. giler punya memulas. mungkin kesan dari belasah tak hengat masa raya haji kot. hehehe

sahromnasrudin said...

salam kak...sy mmg tak layan mamak nie..depa nie pengotor la huhuhuhuh

raudhah said...

Salam, saya plak teringat yg saya dan kawn2 kene CB lps makan2 kat open house fakulti. Baru lagi rasanya. Lps raya tu.

sarah-najwan said...

eee..saya maaplah..kalu kedai mamamk..mkn roti canai aje..nasi dan kari2 tu xle nk gi tekak..kuat sgt kot penangan kari dia..saya jenis yg light2 kari je..ada ke?..hehee..ala-ala kari..hehe..

Ati Masrif said...

ana,
kita pun suka gak..sesekali

NM02,
bahasa mandarin ker tu

salam sahrom,
betui gak ..tak lalu kalau p tandas depa tu

raudhah,
salam kenal. kalau open hse kekdg terkena gak

sarah.
kari ala-ala kelate kan..light jer..hihi

ainnoraini said...

salam ati..
ade la jugak makan kat kedai mamak ...tapi gi kedai yg biasa pegi...pekena mee goreng dia

tapi kan tak semua kedai mamak ni sedap masakan dia...

nurkass said...

Salam kak ati..
kass pun pernah terkena gak..makan roti canai cicah kuah kari..adoii..bisa perut ni dibuatnya..huhu

miloais said...

kat mana ye downtown KLIA tu???

err... mamak is not really kegemaran iols...

Ati Masrif said...

salam ain.

mmg tak semualah sedapkan...tapi terkena gak..huhu

salam nurkass.
kuah kari tu agaknya depa perangat smlmnyer kot..hihi

miloais.
downtown klia tu dekat dengan hotel kecik tu..lupa nama dia Inn...dah nak sampai klia

✿....rossa alina....✿ said...

perut tu xtahan ngan kari mamak kot..tu yg memulas je..huhuhu.. ;p

Zullism said...

uiks..biar betol kak...tapi diaorang memang pengotor sikit..main pegang jer...

diana said...

saya paling tak suka
makan kat kedai mamak..
sebab tau dah cara diaorang ni buat kerja..
sama je restoran ternama ke tidak..
kalau dah namanye restoran mamak memang la saya tak percaya..

Cik Pah said...

eh..sebut kek.. tetiba feeling nak makan banana choc kat secret recipe.hemm..lazat..

kalau cirit birit , cuba minum air teh o pekat..

Ayuraza said...

saya suka lepak mamak..
dari muda smpai da kawin..
sebab teh tarik is the besss..
tap mamak memang recycle pn kari2 tu..kte 24hours..harusss xbasuh periuk..

hope akak n anak2 n suami cepat sihat..takut berebut toilet..hehe

nabilah_2908 said...

sy tak berapa gemar makan kat kedai mamak.. :)

family sy pun kena cery bery gak kelmarin..sbb malam ahad tu bila sampai rumah...terus la makan lauk kenduri kahwin...penat punya pasal..lauk2 tu tk panaskan pun...cuma panaskan nasi jer...

esoknya...semua berebut masuk toilet..adik sy yg last tu paling teruk kena..sampai bawa ke klinik..

silap sy juga..sbb tk panaskan dulu lauk2 tu...yer lah dari pagi lauk tu di masak bawa sampai ke malam..tk panaskan lak tu..ha..mmg sengaja cari pasal.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
COMMENT BOX

sekamar rindu said...

salam..

org bujang mcm saya terpaksa juga makan kat luar..jarang2 masak..cuma kena cari kedai yg ok..

Queen said...

kalau gi mamak makan roti canai je..jarang makan benda lain kecuali terdesak

Ati Masrif said...

rossa,
mungkin juga ..

zul,
tapikan org bujang plng ramai kat kedai mamak..hihi

diana,
TQ sudi dtg.
mulai lani takmau dah p sana..

cik pah,
pagi ni kami minum teh lah..
tgh bakar kek lani ..huhu

Ati Masrif said...

ayu,
kalau dh suka nk buat camne..hihi
rindu bau mamak tu kot..ahak!

nabilah,
tu lg satu..kalau lauk kenduri ni pun selalu kenakan..huhu

sekamar rindu,
makan kedai yg msk lauk panas2 jer la..

kak Q,
makan roti jer ke ..kuah apa..hihi cicah susu mcm anak kita ke ^_^

miloais said...

ohhh... yg tak jauh dr concorde inn eh???
dedulu.. tahun 2002 selalu lunch kat sana
site ofis tak jauh dr situ :D

kak ina mail said...

akak tak suka pergi kedai mamak, especially yang 24 hrs. cam termenung je fikir, cam mana dia boleh masak lauk untuk berniaga 24 hrs tanpa rehat.Harap ati dah sembuh sepenuhnya.kurangkan makan dikedai mamak.

MiYOKO TACHIBANA said...

tak penah terkena lg laa...

mai penang, pekena n,kandar sedap ooo....beriyani claypot kt kapitan mmg meletup gituuu..

wahida said...

saya plak mmg suka makan kat kedai mamak...dapat nasi beriyani kat mamak di Ampang, pergghhh...mmg best!!

Ati Masrif said...

miloais,
haa..betui tu dekat sana lah
tapi tahun 2002 takda lg
baru tahun lepas kot buka kedai glamer tu

kak ina,
betui juga na..
okey sis..TQ

MT,
sekali terkena ..meroyan perut..huhu
briyani caypot xnah cuba lg

Wahidah,
layan jelah..hehe

Cik Jue said...

alamak kesian pulak ati sekeluarga...moga cepat sembuh...

azieazah said...

ATI, kata orang kalu kena ceri beri camni, minun Teh O pekat..

sebab banyak ilang air, Kak Azie nasihatkan minum air kosong lebih dari biasa...

apik pehe said...

isk3..itu la kak..kiter mmg da beringat..pegi kedai yg bersih2..tp tetap terkena gak perkara cmni..huhuh

Queenie said...

Salam Ati......

tu yg pikir byk kali nak masuk kedai mamak.....ntah camner selalu gostan balik bila dah sampai kat kakilima dia tu......akak ada wat kurus pemakanan 3 tahun sekali, so byk dpt pelbagai maklumat ttg mamak dan pekerjanya, pastu terbayang2 e-coli.. dikatakan bahawa pekerja mereka jarang cuci tgn bersih2 lepas melepasss hek3....

Rinna said...

Kalau makan kat kedai mamak nie selalunya makan mee goreng dia ngan roti canai kalau nasik2 nie mmg tak penah laa order..atau makan kat situ setakat nie.. Kalau next taim tuh tak tau le plak.. skrg nie tgk org2 gi makan kat nasi kayu cam sedap jerk.. :)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

suka makan roti canai jerk...