Friday, October 15, 2010

Sosej kentang bersos



Hari Jumaat ... happening buat orang2 yang berkerja
almaklum la esok lusa cutikan....

Mata kita dah stop keluar nanah putih tu tapi bengkak 
tu masih ada lagi, kepala rasa dah ok dari semalam yang
rasa macam bengkak sebelah je so tak mau makan ubat 
tahan sakit lagi coz rasa asyik nak tidur je...errhh tak best!

Hari ni nak share cara masak sosej kentang bersos ...
yang mudah aje, favorite anak-anak mumi.. simple tapi sedap
lagi pun mata ni tak ok lagi tapi masak tetap kena masak kan... huhu










1) tumis bawang besar yg di mayang
2) masukkan tomato sos (sedap Kimball sos)-masuk air sedikit
3) masukkan kentang dan sosej yg telah dipotong nipis dan telah di goreng dahulu
4) letak sedikit aje garam bila dah pekat tu masak lah...




siap dah ...macam ala-ala masak kat hotel tau

10 comments:

kak ina mail said...

Masakan cam ni mesti budak-budak pun suka. Bagi family akak yang tak makan pedas sangat sesuailah.akak selalu gak masak cam ni cuma tak letak sosej, ganti ngan telur yang direbus dan goreng.

aliesha kirana said...

wah! mcm sedap..heheehehe... AK dtg ni kak..heheeh~

Rinna said...

masakan yg simple.. tapi sodap..iye laa..sosej mmg kegemaran budak2kan..

Hmm..kalau sakit mata mmg sampai kepala sakitnya..tuh kan..

Zullism said...

boleh cuba neh..:)

Ati Masrif said...

kak ina,
resepi ni di ajar oleh seorg chef dr mandarin oriental hotel ;)

aliesha,
TQ dtg komen...ptg td akak dh melawat

rinna,
mmg sakit kepala kan

zul,
harus cuba..simple dan mudah buat org bujang mcm awak tu ;)

ana said...

boleh try nie...tak pernah la pulak masak sosej camni.

Ati Masrif said...

ana,
cuba jgn tak cuba....

aZuMaya said...

uishhhh tgk ruper mmg menyelerakan..apa2pun happy cooking....nak buat mcm mana ambik bau pun tak ler..cuci mato aje lah...kalau kita berjiran mesti syok kan,,,hehehehhe

*luv Syahnia* said...

wahhhhh cam sedap lah kak..
bole try ni..hihi

utk ptnyaan akak,
ain blum kawen lg ;P
tq fllow ain..bt masa ni fllwer ain
problm so, tak bole fllow akak
promiz..1 day ain fllow yea dear :)

nabilah_2908 said...

kalau sy msk mcm ni...sy lebih suka letak cili sos and tambahkan kicap... sedap juga.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
KONTEST MORTAR BOARD