Friday, October 8, 2010

oh... kedai makan

Pada rabu lepas mumi pergi bank .... seperti biasa 
maybank di salak tinggi ni mesti penuh dan slowww
walaupun kita datang  awal pagi... 

selesai pun lambat mumi pun terus beli lauk siap masak
kat kedai sebelah 7E... 
mumi ambik 2 ketul ayam masak kari dgn kuah seplastik, 
lala masak rempak 1/2 plastik (byk tu..lala mentah pun mahal), 
pucuk ubi masak lemak dgn tulang ayam 1 plastik penuh
dan sambal belancan pun byk... 
memang sedap, banyak dan boleh makan 
sampai malam dan harganya rm10  jer...syokk betui

pada hari khamis keluar pergi nilai pula... hihi... kaki jalan 
betui kan... kali ni cik hubby ajak makan terus kat kedai 
makan dekat dgn McD, Nilai...  kita org makan budget jer..


mumi ambil nasi, ikan kembung goreng pedas, sayur n air kosong
hubby ambil nasi, ayam goreng yg comel, sayur n air kosong
anak ambil nasi 1/2, ayam goreng yg comel, sayur n air suam


nak tau berapa kena charge......

RM17 .....ish..ishh... nasib tengak kertas harga makanan 
yg letak bawah pinggan tu lepas makan...kalau tak mahu
mahu tak lalu makan....

kedai makan oooh kedai makan... jimat masak di rumah yer







6 comments:

Cik Pah said...

sedap tak masakannye ? takpe lah lain kali tak yah gi situ lagi. kengkadang kedai kedai makan biasa nih mmg mahal sket.. maybe orang kurang datang kot

cha said...

amboiii meriahnya kak =) ni, sekiranya tidak mahu menggunakan verification word itu:

dashboard-> setting-> Comments-> Show word verification for comments? (akak pilih no) hehe... senang aja =)

cubalah, kalau tak jadi bagi tau eh, kita pun ingat² lupa.

kak ina mail said...

betul apa cha cakap, senang nak komen kalau buang verification tu.tang lauk tu , murahnya.banyak pulak tu.

Ati Masrif said...

cik pah,
makanan dia sedap tapi bila kena mcm tu terus rasa tak sedap...kompem tak mau pi dah...

cha,
akak dah buat mcm cha ajar...hpfly xsusahkan all lagi ler... boleh belajar yg lain pula ek..akak budak baru bljr..hihi..

kak ina,
awat xhabaq mai awai2 nasib cha bgtau..psl kita pun xtau...kedai 1st tu mmg murah ...kompem akan terjah berkali2..hihi

cha said...

mudah bila berkomen. kita pun selalu belajar dari sifu-sifu, hehe.

Ati Masrif said...

TQ cha...oklah tu menimba ilmu tak rugi kan..