Wednesday, October 6, 2010

Nasi Goreng Thai..yang ringkas tapi sedap

Nasi goreng kita reka sebab teringatkan Nasi Goreng 
Thai yang dijual di Restoran Beer Keller di Menara Haw 
Par, KL. 
Rasanya lebih kuranglah tapi yang penting ...
anak-anak suka ...setiap kali masak mesti dia orang ni 
makan habis...







1. Tumis bawang putih & merah sampai naik bau

2. masukkan ayam, ( kalau ada udang atau sotong lagi sedap)

3. masukkan 1 kiub tomyam - hancurkan

4. masukkan garam, nasi putih 3 mangkuk, sayur, telur- siap

5. kalau ada budak-budak keluarkan nasi goreng separuh, kemudian 
    tambah cili api yang di ketuk, goreng sekejap - siap yang pedas








dah siap ... nampak biasa jer tapi rasanya sedap..cubalah

7 comments:

kak ina mail said...

akak pun suka nasi goreng thai cam ni.kalau akak suka letak kangkung .terror gak ati masak ye.

Ati Masrif said...

sikit-sikit jer...lebih suka buat kek dan cookies..

Puan Seri said...

puas hati kan kak bile diorg mkn habis... nak2 lak yg kita masak..

Ati Masrif said...

puan seri,
memang puashati kalau disorg mkn habis..kalau tak kita yg puas kejar nak suruh makan

cha said...

adeh, rasa nak buat balik nanti...

kita cadangkan, tak perlu guna verification word kat kotak kotak komen ni kak, hehe... (pemalas nak menaip perkataan tu) eheh...

Ati Masrif said...

cha,
boleh ke kalau kita tak mau ..camne nak buat yek..ajarle akak ni

joliegud said...

wah...sedapnyeh! boleh buka kedai ganti bier keller camni..