Thursday, October 21, 2010

Bersemangat!

Semalam seorang teman jemput dtg melihat dapurnya 
yang baru renovate, memang cantik bila baru buat dapurkan 
tapi apa yang kita nak cerita kat sini ialah betapa kemasnya 
rumah dia dari dapur hingga ke ruang letak kereta.... 
bayangkan meja makan yg didapur pun dia letak 
hiasan buah-buahan plastik dan atas almari kasut diluar 
pun diletak jambangan bunga yang cantik.


Kita pun tiba-tiba dtg semangat nak mengemas rumah dan 
dimulakan di ruang dapur yg byk benda2 yg boleh dibuang tapi 
sayang nak buang....uhh...semangat....semangat dah mari!!

Moral of the story ialah kekadang kena ada sesuatu yg motivate 
kita untuk bersemangat nak lakukan sesuatu perkara itu.


Hari ni plan nak kemas bilik jahit yg dah mcm stor pula..hehe..


17 comments:

ana said...

betul tu...klu takde mood kemas umah kita kena gi umah org yg cantek...br dtg semangat.

tapi ada gak gi umah org yg kotor, balik terus kemas umah takut jd kotor mcm tu gak...hahahaha

Ibu Iman said...

lg semangat kalo br nak masuk umah baru kak... hehehehe

cheqna said...

selamat mengemas kak=)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

semalam balik umah tengok2..bilik yang buat stor tue dah kemas...pehhhh mama yang kemaskan...sangat teruja tengok..hehehhehe...

akak...akak menjahit nyek...leh tempah baju kat akak la cam nie kan...

Ieda Al-Habsyi said...

betoi betoi betoi, ieda tgk umah adik cun melecun walaupon kecik, balik umah terusssssssss kemas umah :)

*roti kulat bawah sofa, adehhh...^o^

Ati Masrif said...

ana,
betui sangat tu..

ibu iman,
rmh dah lama dh 5thn ..ibu iman nk pindah rmh br ke

cheqna,
mari tolong sama..hihi

Ati Masrif said...

purple,
duk dgn mak ..bestla..

aha..kak ati jht bj kurung tp dah cuti sejak belumraya lg..tu yg blk jht dh bersarang..hihi

ieda,
mmg kekadang kalau selak bwh sofa ..ada jer bende2 yg xsepatutnya

eiela said...

betul, semangat tuh penting untuk melakukan apa-apa perkara. Tengok orang kemas, secara tak langsung kita pun bersemangat jugak.

nabilah_2908 said...

hehehe...apa lagi...selamt mengemas..!! (^_^)

jom ke APA KATA HATI pulak,
FAKE IDENTITY

Rinna said...

Betul laa Ati..selalunya..bila gi umah org tgk kemas jerk..sure balik semangat nak kemas umah tapi kejap je laa..bila ada plak org tukang sepah tuh mood down jer..

kak ina mail said...

Baguslah tu.akak bab mengemas ni lemah sikit.selalu laki akak rajin sikit kemas-kemas ni.khe khe

Cik Pah said...

saya pun malas nak mengemas.. naik jemu.. biler kemas jer.. anak buat sepah balik..tunggu diorang tido tgh malam baru boleh menyapu.. tapi sok nyer dah jadi tunggang langgang..

white rose said...

sy pun mcm tu...
ade moodnye...

kalo mood dah sampai, semua mende sy buang...
hahaha...

Eye_nee said...

Nak mengemas ni mmg ada mood....tp tak der la sampai dah betul2 nazak bersepah baru nak kemas..bersih nikan tuntutan agama...tepek la gamba dapur tu nak skodeng jigak..hehe

Ati Masrif said...

eiela,
mesti ada semangat dlm apa2 gakkan

nabila, jom tolong kak kemas biliklak..hehe

rinna,
selalunya jd camtu le..tp kita nk kuatkan semangat

kak ina,
takpe kira balance la dgn hubby tu..jgn xde org kemas lgsung

Ati Masrif said...

cik pah,
biasala tu...takpe jgn jd cam kpl pecah da..

bunga putih, eeh..same lah kita..hihi

eye_ne,
malu ah tunjuk pic dpr...hehe..lain kali lps betui2 dh brkilat

Zullism said...

haha..kena melawat umah orang selalu kalau camni baru naik feel nak mengemas...kak ati gambar dapur tu takder ker..