Tuesday, October 26, 2010

Aktiviti luar rumah pula..


Hari ini rasa dah sedikit sihat, dah berminggu 
terperuk dalam rumah saja so plan hari ini nak melihat
kehijauhan luar rumah dengan melakukan aktiviti yang 
mengeluarkan peluh nak jogging tak larat lagi so nak 
mengemas taman kita yang sekangkang kera 
tulah, cuaca pun cantik tak panas tak hujan,
kebetulan pula ada semut banyak  buat
sarang pada musim hujan ni jadi boleh 
dijadikan alasan untuk ajak hubby join sekali..hihi

Jom sekodeng taman taman comel kita!




byk semut buat sarang
pinknya makngah...hihi pungut daun bwh pokok mangga
tanam semula pokok pegaga

teka pokok apa? nilah ulam raja yg sedap tu
pokok yang bunganya berguguran...
walaupun kecik tapi 1jam pun tak habis kemas
pool kecik  tu untuk syahmi mandi ...kecik ..hihi
syahmi pun ada aktiviti sendiri
tuu dia ....taman comel tapi daun n rumput banyak!


sihatkan diri  ...ada org jauh nak dtg rumah ^_^

16 comments:

LiNda said...

legaaaa...
rumah dah bersih
rasa segar mata memandang
hati pun happy ..lalalala

salam manis and ceriaaa... harap kak ati bertambah sihat ketika ini .

Queen said...

waah..bestnya ada taman...taman mak saya...setengahhari pun belum tentu siap kemas..ahhahaha

bukan besar..tapi penuhmacam2..agagga

Rinna said...

Waahh seronoknya..yer bergotong royong bersama² yang tersayang.. senang hati kan..bila dah bersih.. badan pun sihat..bila peluh keluar.. :)

ana said...

best ulam raja tu kan? ana pun suka mkn...

Ati Masrif said...

linda,
TQ sudi lwt kak ati..mmg senang hati..lala gak

Queen,
TQ sudi komen...tulah kalau xkemas selalu jd lagu tu na

Ati Masrif said...

rinna,
mesti ada alasan yg kukuh br leh ajak sekali..hehehe

ana,
ati mmg suka sgt ulam raja..rasa mcm mangga muda..emmm sedap

Dee said...

rajinnya berkebun..wow..siap ada pool kecik utk syahmi ye..kalo anak2 dee pun sure nk berendam dlm tu..hehehe..

kak ina mail said...

Aktiviti yang sihat diwaktu petang seronokan.mesti Ati suka tanam pokok?Akak ada tanam ulam raja juga, tapi baru mati.geram je.

:~:Budak Degil :~: said...

boleh buat iklan membasmi denggi la ni kak oi..heheh

nabilah_2908 said...

best la kan beriadah dgn family... :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
JUS CICAK

Ummi Alifya said...

seronok bertanam kat umah...badanpun segarkan...

Tomato Gurl's Life said...

bestnya kemas rumah ngan family kan akak..badan sihat dan kawasan pun bersih..hbgn bersama famili pun bertambah erat..

Zullism said...

wahhh..rajin jugak yerr kak...ni buat saya jeles nih siap tanam pokok ulam raja tuh....sy penin sikit minggu nii banyak kertas nak tanda..hahah

Poyaty said...

wahh, rajinnya kak ati. bagus2. kehijauan kawasan rumah mmg cantek :D

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah bestnya....mengemas halaman asmara..eh cilap halaman rumah...

Cik Pah said...

ala..tomey tomey nyer pool itu...hehehe